stepdancegroep

Beste John,

we hoorden van jullie plannen om de stepdancers van Nubian Gents naar Nederland te laten komen. Dat bericht verheugt ons zeer. Het waren deze enthousiaste en getalenteerde jonge mensen die aan de wieg hebben gestaan van de stepdancegroep SoDoubleYou (SoW, Samen op Weg) in onze Protestantse gemeente Houten.

Stepdance in en vanuit de kerk is in Nederland een zeldzaam verschijnsel. Maar wat heeft het een geweldige invloed en uitstraling gehad. Allereerst voor de tieners zelf. Naast de fysieke inspanning en training, bracht StepDance hen hechte vriendschappen, verdiept en persoonlijk geloof en maakte hen tot stabiele en gemotiveerde mensen.

Om een voorbeeld te noemen: Gisteren, toevallig, kregen we een presentatie van een oud-lid van SoDoubleYou, 23 jaar jong, net afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten, Utrecht, als docent theatermaken. Haar interesse voor drama is gewekt op de stepdancegroep. Even als haar visie persoonlijk geloof en theater te verbinden. Daar stond zij, voor een 30tal predikanten uit de regio Utrecht: een inspirerende jonge vrouw die met passie vertelde over haar leven, haar werk en haar geloof. Meer dan twee uur luisterden we geboeid naar haar en lieten we ons meenemen in de dramaoefeningen die zij ons liet uitvoeren. Ik durf wel te stellen dat zij deze weg in haar leven niet gevonden had zonder o.a. SoDoubleYou.

Maar ook voor onze kerkelijke gemeente is de stepdancegroep van vitaal belang: betrokken jongeren, inspirerende uitstraling naar buiten, een uniek jeugdwerkconcept én evangelisatie in een modern jasje.

Sinds de oprichting, 18 jaar geleden, biedt SoDoubleYou een integraal pakket jeugdwerk: training, bijbelstudie, voorstellingen, evangelisatie, vriendschap, persoonlijk geloof, maatschappelijke inzet en internationale uitwisseling. Een totaal-pakket waar ik als jeugdpredikant in de Protestante gemeente van Houten alleen maar dankbaar om en trots op kan zijn.

Dat is ook de reden dat ik Atlantic Bridge dankbaar ben. En dat ik blij en verheugd ben als de Nubian Gents weer de Atltantic oversteken om hier opnieuw het vuur van Gods Geest komen ontsteken. Ook voor al bestaande groepen zoals SoDoubleYou zal deze oversteek een nieuwe impuls en inspiratie vormen.

Namens de Protestantse gemeente Houten Ds. Martin Snaterse, jeugdpredikant